Holubí bujon se zeleninovým tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holubí bujon se zeleninovým tofu
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 30630 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
0,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
70 g | Tofu zeleninové |
Bujon z holoubat [30620] | |
---|---|
100 g | Celer bulvový |
0,5 polévková lžíce | Celer - nať |
2 ks | Cibule červená |
1 kg | Holub |
3 ks | Jalovec |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sůl mořská |
0,5 l | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 240,5mg |
Draslík | 843,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Olej sezamový, Rozmarýn čerstvý, Celer bulvový, Holub, Pepř černý celý, Petržel kořen, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tofu zeleninové, Celer - nať, Cibule červená, Jalovec, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holubí bujon se zeleninovým tofu postup přípravy receptu:
1 | Zeleninové tofu pokrájíme na kostičky. Rozmarýn omyjeme, osušíme a prsty rozdělíme na menší kousky. Jednu malou chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a pokrájíme na nudličky. |
2 | V hrnci si rozehřejeme olej a rozmarýn s chilli papričkou krátce orestujeme, přilijeme 1 litr holubího bujonu a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a pomalu vaříme 6-8 minut, přidáme tofu sýr, vaříme ještě dalších 8 minut a podáváme. |
3 | Bujon z holoubat [30620]: |
4 | Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky. |
5 | V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme. |
6 | Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce. |
7 | Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával. |
8 | Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem. |
9 | Vývar necháme vychladit (nejlépe několik hodin v chladničce), pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek. |