Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30632
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo bylinkové
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
3 ks Šalotka
2 špetka Sůl
Bujon z holoubat [30620]
100 g Celer bulvový
0,5 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule červená
1 kg Holub
3 ks Jalovec
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sůl mořská
0,5 l Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,113 kcal
Kilojoule 4 657kJ
14% Sacharidy 51 g
124% Tuky 93 g
124% Sodík 2 g
97% Bílkoviny 55 g

Holubí cibulový bujon postup přípravy receptu:

1

Oloupanou šalotku pokrájíme nadrobno. Barevný pepř rozdrtíme v hmoždíři a v hrnci na bylinkovém másle cibuli s pepřem krátce restujeme, pak přilijeme 1 litr holubího bujonu, který přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 10 minut.

2

Bujon posypeme omytou, drobně pokrájenou pažitkou, dochutíme solí a podáváme.

3

Bujon z holoubat [30620]:

4

Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.

5

V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.

6

Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.

7

Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.

8

Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.

9

Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce, pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept