Kořeněná zelňačka s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná zelňačka s houbami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30633 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
60 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
30 g | Houby sušené |
250 g | Klobása ostravská |
1 kávová lžička | Majoránka |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
60 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel kořen |
50 g | Sádlo škvařené |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
240 g | Zelí kysané |
300 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 52,3mg |
Draslík | 531,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Majoránka, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Klobása ostravská, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná zelňačka s houbami postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, zelí překrájíme, zeleninu oloupeme, česnek utřeme se špetkou soli, cibuli nakrájíme najemno. Ve vodě s 1 lžičkou soli uvaříme doměkka maso s houbami a celou klobásou. Když je maso poloměkké, přidáme zeleninu, zelí i s nálevem a dovaříme. |
2 | V mezičase v silnostěnném hrnci zpěníme na sádle cibuli, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji 200 ml vody, když se začne jíška vařit, zašleháme vývar se zelím, z něhož jsme vyjmuli maso, kořenovou zeleninu a klobásu. Vše nakrájíme na drobnější kostky a vrátíme do polévky. Před koncem varu ochutíme pepřem, majoránkou a utřeným česnekem. |