Recept

Slovenská zelňačka vánoční

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30636

Ingredience

3 ks Bobkový list
2 ks Cibule
25 g Houby sušené
200 g Klobása uzená
2 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
6 ks Pepř černý celý
120 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
200 g Uzené maso vařené
300 g Vepřová plec
1,8 l Voda pitná
500 g Zelí kysané
4 stroužek Česnek
15 ks Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

117% Kalorie 2,302 kcal
Kilojoule 9 630kJ
119% Sacharidy 428 g
91% Tuky 68 g
13% Sodík 253 mg
73% Bílkoviny 41 g

Slovenská zelňačka vánoční postup přípravy receptu:

1

Plecko očistíme a nakrájíme na střední kostky, uzené maso překrojíme a zvlášť uvaříme v 1,6 l vody a poté nakrájíme na drobnější kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby namočíme na 10 minut do 200 ml vody, česnek prolisujeme, klobásu nakrájíme na plátky, sušené švestky vypeckujeme a pokrájíme, kysané zelí překrájíme na drobné kousky.

2

V silnostěnném hrnci na tuku zpěníme cibuli, přidáme plecko, osmažíme a na závěr přidáme česnek a papriku. Podlijeme vodou z uzeného masa, přidáme koření, houby i s vodou, klobásu a na mírném plameni necháme asi 1 hodinu probublávat. Poté vložíme zelí, švestky a ještě asi 20 minut vaříme. Nakonec přidáme uzené maso a necháme prohřát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept