Recept

Vánoční polévka z kysaného zelí s klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30639
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

4 stroužek Česnek
3 ks Cibule
1,5 l Hovězí vývar základní
300 g Klobása Dunajská
2 špetka Kmín drcený
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
80 g Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
300 ml Smetana zakysaná 14%
350 g Zelí kysané
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 919kJ
5% Sacharidy 19 g
79% Tuky 59 g
40% Sodík 797 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vánoční polévka z kysaného zelí s klobásou postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme najemno, kysané zelí překrájíme, česnek utřeme se špetkou soli, klobásu nakrájíme na kolečka a osmažíme na pánvi na oleji .

2

V silnostěnném hrnci na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zamícháme do ní obě papriky, kmín a postupně zašleháme vývar a necháme alespoň 20 minut provařit.

3

V jiném hrnci vaříme v nálevu s 200 ml vody zelí, až je měkké. Poté zelí vlijeme i s nálevem do jíšky, přidáme smetanu, česnek, zbylou sůl, klobásu a dobře promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept