Omeleta nákypová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta nákypová
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3064 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
60 g | Cukr moučkový |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 131,0mg |
Vláknina | 315,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta nákypová postup přípravy receptu:
1 | Žloutky s cukrem utřeme do pěny. |
2 | Zpola ušleháme bílky, přidáme cukr a ušleháme pevný sníh. Opatrně vmícháme žloutky s moukou. |
3 | Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vysypeme cukrem, naplníme a pocukrujeme. |
4 | Ve velmi horké troubě zapečeme dozlatohněda. Těsto má mít na povrchu kůrku a uvnitř má být krémové. |
5 | Ihned podáváme. |