Recept

Plněné skopové žaludky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 290 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 250 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30640

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
180 g Cibule
300 g Jehněčí maso mleté
60 g Mrkev kořen
50 ml Olej stolní
10 g Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
12 ml Protlak rajčatový
50 g Rajčata
1500 g Skopový žaludek
30 g Strouhanka
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
300 ml Víno bílé
600 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 718 kcal
Kilojoule 3 006kJ
3% Sacharidy 11 g
89% Tuky 67 g
31% Sodík 622 mg
67% Bílkoviny 38 g

Plněné skopové žaludky postup přípravy receptu:

1

Žaludky dobře omyjeme, rozkrájíme na trojúhelníky o délce hran 8 cm.

2

Odkrojky ze žaludků smícháme s pokrájenou 1 cibulí, masem, česnekem, posekanou petrželí a pažitkou, strouhankou, vejcem, solí a pepřem.

3

Nádivkou naplníme trojúhelníky, zabalíme, propícháme párátky a ovážeme pevně nití.

4

Nakrájíme zbylou cibuli, mrkev a slaninu.

5

Vše osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme balíčky ze žaludků, podlijeme vínem.

6

Povaříme 10 minut, poté přidáme protlak, pokrájené rajče, svazek bylinek a vývar.

7

Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 4 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept