Plněné skopové žaludky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 290 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné skopové žaludky
Celkový čas: | 290 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 250 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30640 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
300 g | Jehněčí maso mleté |
60 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej stolní |
10 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
12 ml | Protlak rajčatový |
50 g | Rajčata |
1500 g | Skopový žaludek |
30 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Víno bílé |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 93,4mg |
Draslík | 295,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Jehněčí maso mleté, Olej stolní, Pažitka, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Skopový žaludek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné skopové žaludky postup přípravy receptu:
1 | Žaludky dobře omyjeme, rozkrájíme na trojúhelníky o délce hran 8 cm. |
2 | Odkrojky ze žaludků smícháme s pokrájenou 1 cibulí, masem, česnekem, posekanou petrželí a pažitkou, strouhankou, vejcem, solí a pepřem. |
3 | Nádivkou naplníme trojúhelníky, zabalíme, propícháme párátky a ovážeme pevně nití. |
4 | Nakrájíme zbylou cibuli, mrkev a slaninu. |
5 | Vše osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme balíčky ze žaludků, podlijeme vínem. |
6 | Povaříme 10 minut, poté přidáme protlak, pokrájené rajče, svazek bylinek a vývar. |
7 | Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 4 hodiny. |