Slepice s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice s nádivkou
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30641 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
120 g | Celer - nať |
3 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
100 g | Játra drůbeží |
10 ml | Koňak Armaňak |
180 g | Mrkev kořen |
4 g | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
1200 g | Slepice |
10 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
70 g | Šunka parmská |
3 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřová krkovička |
5000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 175,4mg |
Draslík | 434,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Pepř černý celý, Slepice, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Játra drůbeží, Koňak Armaňak, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Šunka parmská, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Krkovičku umeleme, smícháme s nasekanými játry, pokrájenou šunkou, vejcem, strouhankou, armaňakem, nakrájenou petrželí a česnekem, tymiánem, solí a pepřem. Nádivkou naplníme slepici, tu pevně svážeme a dáme do hrnce. Zalijeme 5 l vody a uvedeme k varu. Vaříme 30 minut. Poté přidáme pokrájenou cibuli, mrkev, pórky, celerovou nať, celý pepř, tymián a bobkový list. |
2 | Vaříme 90 minut. |