Štědrovečerní polévka z nálevu z kysaného zelí s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štědrovečerní polévka z nálevu z kysaného zelí s houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30642 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 g | Houby sušené |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
60 g | Slanina vepřová |
250 ml | Smetana zakysaná 14% |
1 l | Šťáva z kysaného zelí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 296,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mouka pšeničná hladká, Smetana zakysaná 14%, Šťáva z kysaného zelí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štědrovečerní polévka z nálevu z kysaného zelí s houbami postup přípravy receptu:
1 | Houby necháme alespoň hodinu namočené ve 250 ml vody, česnek utřeme se špetkou soli, cibuli najemno nakrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky. |
2 | Houby i s vodou dáme vařit s nálevem ze zelí a vaříme, dokud nejsou houby měkké. Poté vlijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku a vaříme alespoň deset minut. |
3 | V mezičase na sádle osmažíme cibuli, na jiné pánvi vyškvaříme slaninu. Cibuli i slaninu vlijeme do polévky, přidáme česnek a pepř. Dobře promícháme a podáváme. |