Králíčí pot-au-feu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králíčí pot-au-feu
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30643 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
120 g | Celer - nať |
180 g | Cibule |
1 g | Hřebíček |
200 g | Kedlubna |
1200 g | Králík |
160 g | Mrkev kořen |
2 g | Pepř černý celý |
500 g | Pórek |
3 špetka | Sůl |
4000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 172,0mg |
Draslík | 861,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Kedlubna, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Celer - nať, Králík, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králíčí pot-au-feu postup přípravy receptu:
1 | Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme. |
2 | Maso vložíme do hrnce, zalijeme 4 l vody a vaříme 20 minut. Poté přidáme pokrájenou zeleninu, koření a bylinky. |
3 | Osolíme, vaříme přiklopené 75 minut. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |
Poznámka
Servírujeme teplé.