Kuřecí soté s žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí soté s žampióny
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 30644 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
40 ml | Koňak Armaňak |
1300 g | Kuře |
60 ml | Olej stolní |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar telecí |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 270,9mg |
Draslík | 995,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Olej stolní, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí soté s žampióny postup přípravy receptu:
1 | Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a 25 minut smažíme na rozpáleném oleji. Přidáme cibuli pokrájenou na drobné kousky a restujeme 5 minut. Přisypeme pokrájené žampiony a dusíme 20 minut. Poté podlijeme vínem a armaňakem a povaříme 5 minut. Přilijeme vývar a smetanu, osolíme, opepříme a zakryté pokličkou dusíme ještě 40 minut. |
2 | Podle chuti případně dosolíme a připepříme a ihned servírujeme. |