Kuře na růžovém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na růžovém víně
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30646 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
1300 g | Kuře |
400 g | Lilek |
60 ml | Olej stolní |
200 g | Paprika červená |
200 g | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 ml | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
6 g | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno růžové |
150 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 252,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,3mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuře, Lilek, Olej stolní, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Víno růžové, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na růžovém víně postup přípravy receptu:
1 | Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a 25 minut smažíme na rozpáleném oleji. Přidáme cibuli pokrájenou na drobné kousky a restujeme 5 minut. |
2 | Papriky a lilek pokrájíme na menší kousky, česnek oloupeme a utřeme. Vše přimícháme k masu, podlijeme vínem a vaříme 5 minut. Poté přilijeme vývar, přisypeme pokrájená rajčata, tymián a protlak. |
3 | Osolíme, opepříme a dusíme zakryté 40 minut. |