Kuře pečené v římském hrnci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené v římském hrnci
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30647 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
600 g | Brambory |
180 g | Cibule |
1200 g | Kuře |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
3 špetka | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
44% Kalorie 865 kcal
Kilojoule 3 620kJ
6% Sacharidy 23 g
76% Tuky 57 g
30% Sodík 610 mg
112% Bílkoviny 63 g
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 242,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Kuře, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Připravovala jsem kuřecí čtvrtky, slaninu jsem měla domácí uzenou a vynechala jsem úplně koření. Brambory jsem trochu osolila. Jídla z římského hrnce maximálně zachovají chuť použitých surovin, dusí se ve vlastní šťávě. Kdo chce mít trochu kůrčičku, tak ke konci přípravy odstraní horní díl hrnce. Římský hrnec se před naplněním musí na cca 15 - 30 minut ponořit do studené vody a vkládá se do studené trouby . Za mě každopádně palec nahoru.