Frikasé z králíka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frikasé z králíka
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 115 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30648 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1000 g | Králík |
2 špetka | Pepř černý mletý |
12 ml | Protlak rajčatový |
150 g | Rajčata |
160 g | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
400 g | Žampiony čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 172,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 630,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frikasé z králíka postup přípravy receptu:
1 | Králíka naporcujeme na 10 dílů, osolíme, opepříme a smažíme 20 minut na rozpáleném oleji. |
2 | Přidáme pokrájené šalotky i žampiony, poté smažíme dalších 10 minut. |
3 | Následně přilijeme víno a vaříme ještě 10 minut. |
4 | Přidáme plátky rajčat, protlak, utřený česnek a vývar, zakryté dusíme 75 minut. |
5 | Osolíme a opepříme dle chuti. |
6 | Podáváme posypané sekanou petrželí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.