Kuře se smetanou a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 97 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře se smetanou a jablky
Celkový čas: | 97 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 72 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 30649 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Jablka |
1250 g | Kuře |
60 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno jablečné |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 209,2mg |
Draslík | 517,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kuře, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Víno jablečné, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře se smetanou a jablky postup přípravy receptu:
1 | Kuře naporcujeme na 10 dílů, osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném oleji. Smažíme 30 minut. |
2 | Poté přidáme pokrájená jablka, podlijeme cidrem, 2 minuty vaříme. |
3 | Přilijeme smetanu a vývar. Přiklopené dusíme 40 minut. |
4 | Poté ihned servírujeme. |
Poznámka
Podáváme teplé. Cidr je kvašené jablečné víno.