Pečená srnčí kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená srnčí kýta
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30653 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 g | Rozmarýn čerstvý |
2000 g | Srnčí kýta |
1 špetka | Sůl |
3 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 586kJ
0% Sacharidy 0 g
28% Tuky 21 g
11% Sodík 219 mg
179% Bílkoviny 101 g
Uhlovodany | 292,7mg |
---|---|
Cholesterol | 5,6mg |
Draslík | 8,1mg |
Vláknina | 354,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená srnčí kýta postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme a okořeníme. Olej rozpálíme na pánvi a osmahneme na něm maso ze všech stran. Kýtu přeložíme do pekáčku a pečeme 60 minut při 190 °C. |