Jednoduchý recept

Omáčka ze šalvěje

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 47 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 32 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 30656
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
120 g Cibule
60 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
10 ml Protlak rajčatový
100 g Rajčata
10 g Šalvěj čerstvá
1 špetka Sůl
200 ml Víno bílé
400 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 940kJ
4% Sacharidy 15 g
18% Tuky 13 g
10% Sodík 205 mg
8% Bílkoviny 4 g

Omáčka ze šalvěje postup přípravy receptu:

1

Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme zpěnit na polovině másla. Přidáme pokrájenou šalvěj, svazek bylinek a víno. Uvedeme k varu a vaříme 10 minut. Přilijeme vývar a protlak a povaříme dalších 15 minut.

2

Zbylé máslo rozpustíme, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit. Jíšku vmícháme do omáčky.

3

Přidáme pokrájená rajčata a sekanou petržel, osolíme, opepříme a podáváme.

Poznámka

Omáčka se hodí ke grilovaným či smaženým kotletám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept