Jednoduchý recept

Pikantní omáčka s okurkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30657

Ingredience

4 g Bazalka
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
100 ml Ocet kvasný lihový
100 g Okurky nakládané
3 špetka Pepř 4 barev
1 špetka Pepř černý mletý
10 ml Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
4 g Tymián čerstvý
200 ml Víno bílé
400 ml Vývar telecí
240 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 054kJ
6% Sacharidy 20 g
18% Tuky 13 g
25% Sodík 495 mg
8% Bílkoviny 5 g

Pikantní omáčka s okurkami postup přípravy receptu:

1

Šalotku pokrájíme na drobné kousky. Dáme do hrnce, přidáme barevný pepř a bylinky, ocet a víno. Uvedeme k varu a vaříme 10 minut. Přilijeme vývar a protlak a vaříme dalších 15 minut.

2

Z hladké mouky a másla usmažíme jíšku, kterou rychle vmícháme do omáčky. Vmícháme nakrájené okurky a sekanou petržel. Osolíme a opepříme.

3

Omáčka se hodí ke grilovaným či smaženým kotletám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept