Jednoduchý recept

Klasické české bramboráky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 30658
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kg Brambory
4 stroužek Česnek
2 špetka Kmín drcený
120 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 996kJ
12% Sacharidy 44 g
4% Tuky 3 g
10% Sodík 208 mg
19% Bílkoviny 11 g

Klasické české bramboráky postup přípravy receptu:

1

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme kmín, vejce, mouku, česnek utřený se špetkou soli a zbylou sůl.

2

Umícháme těsto, z něho na rozpáleném oleji či sádle lžící tvoříme placičky a postupně smažíme po obou stranách.

Poznámka

Tuku použijeme množství podle velikosti pánve a podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept