Sýrové plátky na basilejský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové plátky na basilejský způsob
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 30659 |
Ingredience
1 balení | Chléb toastový |
4 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Sýr ementálského typu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 147,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr ementálského typu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové plátky na basilejský způsob postup přípravy receptu:
1 | Jednotlivé krajíčky chleba namažeme z jedné strany máslem a namazanou stranou je poklademe na plech. Na zbylém másle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, rozprostřeme ji na plátky chleba a poklademe plátky sýra. |
2 | Zprudka zapečeme v předehřáté troubě, dokořeníme pepřem a podáváme teplé. |