Zeleninová polévka z brambor a mrkve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka z brambor a mrkve
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 3066 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
750 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 979,0mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej stolní, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka z brambor a mrkve postup přípravy receptu:
1 | Brambory a mrkev oloupeme a pokrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme brambory a mrkev a osmahneme. |
2 | Zeleninu zalijeme vývarem, uvedeme do varu a povaříme pod poklicí zhruba 15 minut. |
3 | Z hrnce vybereme a odložíme 4 lžíce zeleniny a zbývající zeleninu ve vývaru rozmixujeme ručním mixérem. V polévce rozpustíme sýr, přidáme odloženou zeleninu, osolíme a opepříme. Nakonec posypeme sekanou pažitkou. |
Poznámka
Tavený sýr zvolíme s příchutí rajčat a papriky.