Jednoduchý recept

Sýrové plátky na bernský způsob

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 30663

Ingredience

1 balení Chléb toastový pšeničný tmavý
50 g Máslo čerstvé
0,1 l Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
400 g Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 954kJ
1% Sacharidy 3 g
48% Tuky 36 g
5% Sodík 99 mg
59% Bílkoviny 33 g

Sýrové plátky na bernský způsob postup přípravy receptu:

1

Jednotlivé krajíčky chleba potřeme lehce máslem, namazanou stranou je naskládáme na plech a pokapeme trochou mléka (nebo bílého vína).

2

Nastrouhaný sýr, žloutky, zbylé mléko a třešňovici (nebo bílé víno), přidáme z bílků tuhý sníh a touto směsí potřeme plátky chleba.

3

Zprudka zapečeme v předehřáté troubě, až se sýr rozpouští.

4

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept