Recept

Holubí bujon sojový s tofu a šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30666
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo bylinkové
1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 ks Šalotka
100 g Šunka dušená
100 g Sýr sójový - Tofu
Bujon z holoubat [30620]
100 g Celer bulvový
0,5 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule červená
1 kg Holub
3 ks Jalovec
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sůl mořská
0,5 l Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,131 kcal
Kilojoule 4 730kJ
12% Sacharidy 43 g
129% Tuky 96 g
131% Sodík 3 g
107% Bílkoviny 60 g

Holubí bujon sojový s tofu a šunkou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou šalotku pokrájíme nadrobno. V hmoždíři rozdrtíme zelený pepř a v hrnci na bylinkovém másle cibuli s pepřem krátce restujeme, přimícháme 2 lžíce sójové omáčky, pak přilijeme 1 litr holubího bujonu, který přivedeme k varu, pak snížíme. Přidáme na kostičky pokrájený tofu sýr s kostičkami dušené šunky a vaříme ještě 4-6 minut.

2

Bujon posypeme omytou, drobně pokrájenou petrželovou natí, dochutíme solí a podáváme.

3

Bujon z holoubat [30620]:

4

Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.

5

V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.

6

Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.

7

Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.

8

Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.

9

Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce, pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept