Recept

Zeleninová polévka po indicku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (7%)
ID receptu: 30669
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
25 g Česnek
0,5 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Cizrna
1 ks Jablka
175 g Jogurt bílý
3 kávová lžička Kari koření
0,3 kávová lžička Kurkuma
45 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
1 ks Paprika zelená
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1,3 l Vývar drůbeží
0,3 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 012kJ
13% Sacharidy 48 g
143% Tuky 107 g
58% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g

Zeleninová polévka po indicku postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájený stonek řapíkatého celeru, oloupané a na kostičky nakrájené jablko, na kostičky nakrájenou zelenou papriku bez semen, na kostičky nakrájenou mrkev, 3-5 utřených stroužků česneku, opékáme ještě cca 5 minut.

2

Přidáme mouku, kari, mletý zázvor, mletou skořici a kurkumu, opékáme ještě cca 2 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme konzervovanou cizrnu oloupanou a lehce rozmačkanou, krájená konzervovaná rajčata, bobkový list.

3

Vaříme cca 20 minut. Poté vyndáme bobkový list, přidáme nasekanou petrželovou nať, citronovou šťávu.

4

Bílý jogurt rozmícháme v troše odebrané polévky a vlijeme zpět do hrnce.

5

Na talíři zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.

Poznámka

Drůbeží vývar můžeme nahradit zeleninovým.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept