Recept

Rybí polévka s pórkem a bílým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 30671

Ingredience

1 ks Bazalka
1 ks Brambory
1 ks Celer řapíkatý
500 g Filé rybí
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
0,5 ks Paprika červená
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
1 g Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
2 ks Pórek
375 g Rajčata
1 g Sůl
500 ml Víno bílé
1 l Vývar rybí
20 g Česnek
1 kávová lžička Polévkové koření

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 2 000kJ
11% Sacharidy 41 g
128% Tuky 96 g
47% Sodík 948 mg
111% Bílkoviny 63 g

Rybí polévka s pórkem a bílým vínem postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájený pórek, 1 nakrájený řapík celeru, na kostičky nakrájený brambor, mrkev a červenou papriku a 3 nasekané stroužky česneku. Smažíme, aby zelenina získala barvu.

2

Přidáme nakrájená rajčata bez slupek a semen, nakrájené rybí filé z různých druhů ryb s bílým masem a opékáme ještě cca 3 minuty.

3

Přilijeme vývar a suché bílé víno, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať, sušené polévkové koření a vaříme ještě cca 35 minut pod pokličkou.

4

Polévku rozmixujeme, přidáme pepř a sůl dle chuti. Podáváme horké, posypané sýrovými krutony a zdobené snítkami bazalky.

Poznámka

Polévkové bylinky lze koupit jako sušený mix koření.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept