Rybí polévka s pórkem a bílým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s pórkem a bílým vínem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 30671 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 ks | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
20 g | Česnek |
500 g | Filé rybí |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 ks | Paprika červená |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 g | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
375 g | Rajčata |
1 g | Sůl |
500 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar rybí |
1 kávová lžička | Polévkové koření |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 997,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Paprika červená, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s pórkem a bílým vínem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájený pórek, 1 nakrájený řapík celeru, na kostičky nakrájený brambor, mrkev a červenou papriku a 3 nasekané stroužky česneku. Smažíme, aby zelenina získala barvu. |
2 | Přidáme nakrájená rajčata bez slupek a semen, nakrájené rybí filé z různých druhů ryb s bílým masem a opékáme ještě cca 3 minuty. |
3 | Přilijeme vývar a suché bílé víno, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať, sušené polévkové koření a vaříme ještě cca 35 minut pod pokličkou. |
4 | Polévku rozmixujeme, přidáme pepř a sůl dle chuti. Podáváme horké, posypané sýrovými krutony a zdobené snítkami bazalky. |
Poznámka
Polévkové bylinky lze koupit jako sušený mix koření.