Recept

Francouzská humrová polévka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (7%)
ID receptu: 30674
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Estragon
0,5 ks Humr
4 polévková lžíce Koňak Armaňak
45 g Máslo čerstvé
0,5 ks Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
1 g Pepř černý mletý
125 g Rýže dlouhozrnná
6 ks Šalotka
175 ml Smetana 12% (konzumní)
1 g Sůl
250 ml Víno bílé
1,5 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 757 kcal
Kilojoule 3 166kJ
21% Sacharidy 76 g
83% Tuky 62 g
94% Sodík 2 g
95% Bílkoviny 53 g

Francouzská humrová polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme polovinu másla, přidáme nahrubo nasekanou cibuli šalotku a na větší kousky nakrájenou mrkev, humra a zvolna smažíme cca 5 minut, než humr zčervená.

2

Přidáme koňak a vyvaříme jej, až zbudou cca dvě polévkové lžíce. Potom vše zalijeme vývarem a suchým bílým vínem, cca 5 minut povaříme.

3

Humra vyjmeme a necháme vychladnout. Paličkou rozlouskneme krunýř, vyndáme maso a položíme jej stranou. Krunýř dáme zpět do polévky. Přidáme dlouhozrnnou rýži, nasekaný čerstvý estragon a vaříme pod pokličkou ještě cca 20 minut, až změkne rýže.

4

Z polévky vyndáme krunýř, bobkový list. Maso nakrájíme na plátky a polovinu dáme do polévky.

5

Polévku rozmixujeme a přecedíme. Přidáme smetanu, citronovou šťávu, cayenský pepř, osolíme a opepříme dle chuti. Vmícháme zbylé máslo a prohřejeme.

6

Podáváme ozdobené plátky humřího masa a snítkami estragonu.

Poznámka

Humra usmrtíme propíchnutím křížku uprostřed hlavy. Podélně jej rozpůlíme, vyndáme zažívací trubici a váček s pískem, který nalezneme v hlavě. Lžičkou vyjmeme dozelena zbarvená játra, která lze použít na přípravu omáčky. Klepeta rozlouskneme, ale necháme je v krunýři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept