Bylinkové krutony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové krutony
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 30677 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 206,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 16,3mg |
Vláknina | 168,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové krutony postup přípravy receptu:
1 | Z veky nebo bílého chleba odstraníme kůrky a nakrájíme na malé tvary. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej a kousky do hněda osmažíme. Přendáme na papírový ubrousek a odsajeme přebytečný tuk. |
3 | Osmažené kousky obalíme v nasekané čerstvé petrželové nati nebo libovolných bylinkách dle chuti. |
Poznámka
Místo veky lze použít bílý chléb. Petrželovou nať lze nahradit pažitkou nebo jinými bylinkami.