Jednoduchý recept

Jahelná kaše

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30679

Ingredience

100 g Cukr moučkový
250 g Jáhly - loupané proso
1 l Mléko plnotučné
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
450 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 656kJ
23% Sacharidy 83 g
37% Tuky 28 g
3% Sodík 66 mg
26% Bílkoviny 15 g

Jahelná kaše postup přípravy receptu:

1

Jáhly přebereme, prolijeme vroucí vodou a dáme vařit do horké vody se špetkou soli. Když se voda začne vyvařovat, přiléváme mléko a pilně mícháme. Když jsou jáhly měkké, servírujeme. Na talířích polijeme rozpuštěným máslem a sypeme cukrem se skořicí.

Poznámka

Místo skořice můžeme sypat kakaem, případně ustrouhanými ořechy. Pokud chceme slanou kaši, polijeme ji na talířích vyškvařenou slaninou s drobně krájenou smaženou cibulí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept