Jahelná kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahelná kaše
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30679 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
250 g | Jáhly - loupané proso |
80 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko plnotučné |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
450 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 122,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jáhly - loupané proso, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahelná kaše postup přípravy receptu:
1 | Jáhly přebereme, prolijeme vroucí vodou a dáme vařit do horké vody se špetkou soli. Když se voda začne vyvařovat, přiléváme mléko a pilně mícháme. Když jsou jáhly měkké, servírujeme. Na talířích polijeme rozpuštěným máslem a sypeme cukrem se skořicí. |
Poznámka
Místo skořice můžeme sypat kakaem, případně ustrouhanými ořechy. Pokud chceme slanou kaši, polijeme ji na talířích vyškvařenou slaninou s drobně krájenou smaženou cibulí.