Tvarohový trhanec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový trhanec
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 3068 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
60 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh tvrdý |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,2 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 412,6mg |
Draslík | 164,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový trhanec postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh nastrouháme a smícháme postupně se 4 žloutky, kyselou smetanou a solí. Přimícháme mouku a pevný sníh z bílků rozšlehaných s cukrem. |
2 | Na zapékací míse rozpálíme máslo a vlijeme těsto. V troubě upečeme dosvětlehněda. Potom těsto lopatkou na pečení natrháme na menší kousky a krátce je opečeme. Trhanec musí zůstat šťavnatý. |
3 | Podáváme pocukrovaný, podle chuti i s ovocnou šťávou. |