Polévka z mořských ryb a kukuřice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z mořských ryb a kukuřice
Polévka z mořských ryb a kukuřice
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 30680 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Brambory |
12 g | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
125 g | Dýně |
500 g | Kukuřice |
30 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
250 ml | Protlak rajčatový |
1 g | Sůl |
250 g | Treska aljašská |
0,3 kávová lžička | Tymián sušený |
1,3 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 32,1mg |
Draslík | 806,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citrony, Dýně, Sůl, Treska aljašská, Tymián sušený, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z mořských ryb a kukuřice postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou malou cibuli a dva utřené stroužky česneku. Opékáme, než začnou měnit barvu. |
2 | Přidáme sladkou kukuřici, na kostičky nakrájenou dýni, na kostky nakrájený brambor a nasekanou chilli papričku bez semen. Dusíme ještě cca 5 minut pod pokličkou. |
3 | Přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, bobkový list, sůl, pepř, tymián, vaříme do měkka cca 15 minut. |
4 | Přidáme na velké kousky nakrájené tužší bílé rybí maso a jen krátce prohřejeme. |
5 | Odstraníme bobkový list a podáváme zdobené citronem. |
Poznámka
Dýni lze nahradit cuketou, rybí vývar lze nahradit drůbežím nebo zeleninovým. Rybí maso můžeme nahradit mořskými plody.