Jablečná zemlbába s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná zemlbába s tvarohem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30689 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
100 g | Hrozinky |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 140,7mg |
Draslík | 228,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Hrozinky, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Tvaroh jemný, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečná zemlbába s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Veku nakrájíme na plátky, tvaroh rozšleháme, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na plátky. |
2 | Do tvarohu vmícháme jablka, cukr a strouhanou citronovou kůru. |
3 | Do olejem vymazaného pekáče vkládáme střídavě veku, kterou pokapeme třetinou rozpuštěného másla a potřeme tvarohem s jablky, na něž nasypeme třetinu hrozinek a posypeme špetkou skořice. Vrchní vrstva musí být plátky veky. Vše poté zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a špetkou muškátového oříšku a pečeme v předehřáté troubě, dokud povrch veky nezrůžoví. |
4 | Porce servírujeme sypané moučkovým cukrem. |