Omeleta z kysaného zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta z kysaného zelí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30690 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Paprika červená |
60 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 265,7mg |
Draslík | 214,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta z kysaného zelí postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Přidáme překrájené, vody zbavené kysané zelí, rovnoměrně je rozložíme na pánev. Podusíme pod pokličkou asi 5 minut. |
2 | Vejce rozšleháme, osolíme, vlijeme na zelí a necháme ztuhnout. |
3 | Hotovou omeletu rozpůlíme a upravíme na talíře. Ozdobíme proužky červené papriky. |
4 | Podáváme s čerstvým chlebem. |