Recept

Lívance plněné kapustou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30691
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
300 g Kapusta hlávková
1000 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Mouka pšeničná hrubá
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 677 kcal
Kilojoule 2 832kJ
30% Sacharidy 106 g
23% Tuky 17 g
16% Sodík 316 mg
42% Bílkoviny 24 g

Lívance plněné kapustou postup přípravy receptu:

1

Z droždí, cukru, šálku vlažného mléka a trochy mouky necháme vzejít kvásek. Přidáme jej do mouky promíchané se solí, zbylým mlékem a vejcem. Zaděláme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

2

Očištěnou a omytou kapustu nakrájíme na kostičky, spaříme horkou vodou, necháme přejít varem. Přecedíme, po okapání vložíme na část rozehřátého oleje, mírně podlijeme, osolíme a opepříme. Kapustu dusíme doměkka, všechna šťáva má být vydušená.

3

Vychladlou kapustu vmícháme do vykynutého těsta. V lívanečníku na zbylém oleji smažíme lívance po obou stranách.

4

Můžeme podávat teplé i studené.

Poznámka

Kapustu můžeme nahradit hlávkovým zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept