Karbanátky z mletých slanečků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z mletých slanečků
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30695 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
4 ks | Slaneček |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
100 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 215,0mg |
Draslík | 508,5mg |
Vláknina | 397,8mg |
Vitamín A | 412,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Slaneček, Strouhanka, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z mletých slanečků postup přípravy receptu:
1 | Slanečky na chvíli namočíme do části mléka, vyjmeme a stáhneme z kůže. Žemle navlhčíme zbylým mlékem, vymačkáme a umeleme spolu se slanečky. |
2 | Do směsi přidáme 2 žloutky, 1 bílek, zakysanou smetanu a nasekaný kopr. Vše dobře promícháme. |
3 | Z připravené hmoty tvarujeme karbanátky, potřeme je rozšlehaným bílkem a obalíme ve strouhance. |
4 | Karbanátky smažíme na pánvi na másle dozlatova. |
5 | Vhodnou přílohou jsou smažené brambory. |