Slanečci v olejové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slanečci v olejové omáčce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30696 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
750 g | Slaneček |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 153,8mg |
Draslík | 858,4mg |
Vláknina | 186,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Olej rostlinný, Slaneček, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slanečci v olejové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Slanečky namočíme do studené vody na 12 hodin. |
2 | Potom ryby očistíme a nakrájíme na řezy široké asi 1 cm. Urovnáme na servírovací mísu. |
3 | Všechny přísady na omáčku kromě kopru a petrželky smícháme a nalijeme na slanečkové řezy. Posypeme nasekaným koprem a petrželkou. |
4 | Pokrm před podáváním dobře vychladíme. |