Jednoduchý recept

Rybí krokety s petrželkou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30698
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

50 g Chléb toastový
1 kávová lžička Citronová kůra
1 ks Citrony
350 g Filé rybí
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 l Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
2 polévková lžíce Sherry brandy
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

124% Kalorie 2,451 kcal
Kilojoule 10 257kJ
7% Sacharidy 27 g
338% Tuky 254 g
17% Sodík 347 mg
80% Bílkoviny 45 g

Rybí krokety s petrželkou postup přípravy receptu:

1

Z toastového chleba odkrojíme kůru, natrháme ho na kousky. Rybí filé nakrájíme. Obojí spolu se sherry rozmixujeme na pyré, přidáme 1 vejce. Petrželku opláchneme, osušíme, polovinu nasekáme najemno. Přidáme ji k rybě, vmícháme ještě citronovou kůru a mletý koriandr. Ochutíme solí a pepřem. Poté z hmoty lehce pomoučenýma rukama tvarujeme kuličky.

2

Do misek nasypeme zbytek mouky, strouhanku a do třetí rozklepneme a našleháme vejce. Krokety postupně obalíme v trojobalu. Olej na fritování rozpálíme a krátce v něm osmažíme nejprve zbylé snítky petrželky a po vyjmutí fritujeme krokety cca 4 min dozlatova.

3

Necháme osušit na papírové utěrce a podáváme teplé s osminkami citronu a petrželkou. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept