Rybí krokety s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí krokety s petrželkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 30698 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
50 g | Chléb toastový |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 ks | Citrony |
350 g | Filé rybí |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 l | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 153,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citronová kůra, Citrony, Koriandr mletý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí krokety s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Z toastového chleba odkrojíme kůru, natrháme ho na kousky. Rybí filé nakrájíme. Obojí spolu se sherry rozmixujeme na pyré, přidáme 1 vejce. Petrželku opláchneme, osušíme, polovinu nasekáme najemno. Přidáme ji k rybě, vmícháme ještě citronovou kůru a mletý koriandr. Ochutíme solí a pepřem. Poté z hmoty lehce pomoučenýma rukama tvarujeme kuličky. |
2 | Do misek nasypeme zbytek mouky, strouhanku a do třetí rozklepneme a našleháme vejce. Krokety postupně obalíme v trojobalu. Olej na fritování rozpálíme a krátce v něm osmažíme nejprve zbylé snítky petrželky a po vyjmutí fritujeme krokety cca 4 min dozlatova. |
3 | Necháme osušit na papírové utěrce a podáváme teplé s osminkami citronu a petrželkou. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb. |