Makarony s koroptvím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s koroptvím masem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 30699 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Koroptev |
100 g | Máslo čerstvé |
500 g | Špagety, Makarony |
2 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
4 l | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 55,5mg |
Draslík | 313,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koroptev, Máslo čerstvé, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony s koroptvím masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou, vykuchanou a omytou koroptev uvaříme spolu s kořenovou zeleninou v osolené vodě. |
2 | Měkké maso vyjmeme, vykostíme a i s drůbky nadrobno nasekáme. |
3 | Ve vodě smíchané s koroptvím vývarem uvaříme makarony, slijeme a po okapání promícháme s koroptvím masem. |
4 | Nakonec vmícháme máslo a nastrouhaný sýr. Pokrm upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Koroptev můžeme nahradit srnčím nebo zaječím masem.