Telecí hrudí nadívané - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí hrudí nadívané
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 307 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 g | Muškátový květ |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
30 g | Sůl |
1500 g | Telecí hruď |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
300 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 308,8mg |
---|---|
Cholesterol | 176,1mg |
Draslík | 454,7mg |
Vláknina | 177,4mg |
Vitamín A | 56,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sůl, Telecí hruď, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí hrudí nadívané postup přípravy receptu:
1 | Telecí hrudí opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Sřtředem hrudí nařízneme kapsu, naplníme ji nádivkou a uzavřeme jehlami nebo provázkem. |
2 | Přesekané žeberní kosti vložíme do pekáče, přidáme 1/2 dávky másla, podlijeme vodou, na kosti položíme osolené, naplněné maso a pečeme doměkka. Během pečení hrudí obracíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. |
3 | Měkké hrudí upečené dozlatova vyjmeme z pekáče, šťávu přisolíme, přecedíme a ještě krátce povaříme. |
4 | Příprava nádivky: Oloupané žemle nebo veku nakrájíme na kostičky, pokropíme mlékem a necháme nasáknout. |
5 | 1/2 dávky másla utřeme se žloutky, květem a pepřem, přidáme sůl, nasekanou petrželovou nať, z bílků ušlehaný sníh a žemli. Nádivku promícháme. |
Poznámka
Voda pitná: dle potřeby