Jednoduchý recept

Sépiovo-garnátové špízy

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30700
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 hrst Cibulka jarní
8 ks Garnát obecný
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
80 ml Omáčka sójová
250 g Sépie
80 ml Víno bílé
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 615kJ
1% Sacharidy 5 g
9% Tuky 7 g
12% Sodík 247 mg
22% Bílkoviny 13 g

Sépiovo-garnátové špízy postup přípravy receptu:

1

Syrové garnáty vyloupeme z krunýřů, na hřbetě je rozřízneme, odstraníme černé vnitřnosti. Důkladně je omyjeme a osušíme. Sépii opláchneme, stáhneme kůži a nakrájíme na cca 16 kousků. Cibulky očistíme a nakrájíme na kousky. Poté na špejle napichujeme vždy 2 kousky sépie a cibulky a 1 garnáta. Špízy poprášíme moukou.

2

Oloupeme zázvor, nastrouháme najemno a smícháme se sójovou omáčkou a bílým vínem. Přivedeme k varu.

3

V pánvi rozpálíme olej a při střední teplotě v něm pečeme špízy ze všech stran. Zalijeme zázvorovou tekutinou a cca 2-3 minuty podusíme. Ihned teplé podáváme.

Poznámka

zázvor cca 2 cm velký kus v Japonsku je pokrm nazýván Kuši

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept