Saté špízky s burákovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Saté špízky s burákovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 30701 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
4 kávová lžička | Cukr třtinový |
300 ml | Kokosové mléko |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
400 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
100 g | Ořechy burské pražené |
1,5 kávová lžička | Pasta Sambal Oelek |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 615,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kokosové mléko, Koriandr mletý, Limetková šťáva, Ořechy burské pražené, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Omáčka sójová, Pasta Sambal Oelek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Saté špízky s burákovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na tenké, cca 10 cm dlouhé proužky. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno a polovinu smícháme s 50 ml kokosového mléka, sójovou omáčkou, polovinou lžičky sambalu, koriandrem, polovinou cukru a osolíme. Poté vše svaříme na marinádu. Vložíme do ní maso, promícháme a necháme cca 2 hodiny odležet v lednici. Špejle mezitím namočíme do vody. |
2 | Na omáčku nasekáme najemno burské oříšky, smícháme se zbytkem zázvoru, zbytkem kokosového mléka, zbytkem sambalu a cukru, přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme do zhoustnutí. Omáčku dochutíme solí a limetkovou šťávou. |
3 | Proužky masa napícháme na špejle do tvaru vlnovky a na grilu nebo rozpáleném oleji opékáme z každé strany cca 3-4 min. Podáváme horké, s připravenou burákovou omáčkou. |
Poznámka
jako přílohu můžeme použít okurkový salát zázvor cca 4 cm velký kus příprava 30 min + marinování