Recept

Saté špízky s burákovou omáčkou

  • Indonésie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30701

Ingredience

4 kávová lžička Cukr třtinový
300 ml Kokosové mléko
1 kávová lžička Koriandr mletý
400 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Omáčka sójová
100 g Ořechy burské pražené
1,5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
1 špetka Sůl
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 973kJ
5% Sacharidy 18 g
43% Tuky 32 g
14% Sodík 286 mg
54% Bílkoviny 30 g

Saté špízky s burákovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na tenké, cca 10 cm dlouhé proužky. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno a polovinu smícháme s 50 ml kokosového mléka, sójovou omáčkou, polovinou lžičky sambalu, koriandrem, polovinou cukru a osolíme. Poté vše svaříme na marinádu. Vložíme do ní maso, promícháme a necháme cca 2 hodiny odležet v lednici. Špejle mezitím namočíme do vody.

2

Na omáčku nasekáme najemno burské oříšky, smícháme se zbytkem zázvoru, zbytkem kokosového mléka, zbytkem sambalu a cukru, přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme do zhoustnutí. Omáčku dochutíme solí a limetkovou šťávou.

3

Proužky masa napícháme na špejle do tvaru vlnovky a na grilu nebo rozpáleném oleji opékáme z každé strany cca 3-4 min. Podáváme horké, s připravenou burákovou omáčkou.

Poznámka

jako přílohu můžeme použít okurkový salát zázvor cca 4 cm velký kus příprava 30 min + marinování

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept