Těsto piškotové dortové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těsto piškotové dortové
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 30703 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
500 g | Cukr moučkový |
10 g | Cukr vanilka |
200 g | Máslo čerstvé |
370 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Pomerančová kůra |
16 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 416,5mg |
Draslík | 129,6mg |
Vláknina | 424,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pomerančová kůra, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těsto piškotové dortové postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce rozklepeneme všechna vejce, přisypeme cukr a na mírném ohni lehce zahříváme, přitom intenzivně šleháme metlou. Jakmile se cukr s vejci spojí, odstavíme z ohně. Vejce se nesmí srazit. Do vychladlé hmoty přidáme strouhanou pomerančovou kůru, vanilkový cukr, mouku a nakonec pomalu za stálého míchání přilijeme rozpuštěné máslo. Vše dobře promícháme a necháme pár minut odstát. |
2 | Toto těsto používáme jako základní piškot na dorty. |