Roštěnkové závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnkové závitky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30705 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunkový salám |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 237,6mg |
Draslík | 581,4mg |
Vláknina | 837,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunkový salám, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnkové závitky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. |
2 | Na každou roštěnku položíme plátek slaniny, šunkového salámu, sýra, polovinu předem uvařeného vejce a proužek očištěné papriky. Maso svineme a upevníme párátky. |
3 | Roštěnky obalíme v hladké mouce, krátce osmahneme v kastrole na oleji a podlijeme vodou. Dusíme doměkka. |
4 | Šťávu podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky a zjemníme zakysanou smetanou. |
5 | Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky. |