Recept

Rýžová jablka s rozinkami a zázvorem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30709
Kategorie: Nádivky

Ingredience

100 g Hrozinky
4 ks Jablka
80 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
225 g Rýže dlouhozrnná
1 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
40 g Zázvor nakládaný

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 843kJ
34% Sacharidy 121 g
31% Tuky 23 g
5% Sodík 108 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rýžová jablka s rozinkami a zázvorem postup přípravy receptu:

1

Rýži se solí uvedeme do varu v hrnci s 500 ml vody a pod pokličkou vaříme 20 minut.

2

Jablka omyjeme, seřízneme vršky, dužinu opatrně vydlabeme i s jádřincem.

3

Uvařenou rýži smícháme s medem, na kostičky nakrájeným zázvorem, omytými hrozinkami a skořicí.

4

Jablka naplníme rýžovou směsí, urovnáme do zapékací formy. Zbylou nádivku uchováme na teplém místě. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 25 minut. Během pečení jablka často potíráme máslem.

5

Nádivku rozdělíme na talíře, upravíme na ni pečená jablka a před podáváním dezert posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept