Rýžová jablka s rozinkami a zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová jablka s rozinkami a zázvorem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30709 |
Kategorie: | Nádivky |
Ingredience
100 g | Hrozinky |
4 ks | Jablka |
80 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
225 g | Rýže dlouhozrnná |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
40 g | Zázvor nakládaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 457,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Jablka, Med včelí, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rýže dlouhozrnná, Zázvor nakládaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová jablka s rozinkami a zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Rýži se solí uvedeme do varu v hrnci s 500 ml vody a pod pokličkou vaříme 20 minut. |
2 | Jablka omyjeme, seřízneme vršky, dužinu opatrně vydlabeme i s jádřincem. |
3 | Uvařenou rýži smícháme s medem, na kostičky nakrájeným zázvorem, omytými hrozinkami a skořicí. |
4 | Jablka naplníme rýžovou směsí, urovnáme do zapékací formy. Zbylou nádivku uchováme na teplém místě. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 25 minut. Během pečení jablka často potíráme máslem. |
5 | Nádivku rozdělíme na talíře, upravíme na ni pečená jablka a před podáváním dezert posypeme nasekanými vlašskými ořechy. |