Recept

Rizoto s krůtími prsíčky a kapustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 30710
Kategorie: Rizota

Ingredience

50 g Anglická slanina
4 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Kapusta hlávková
2 polévková lžíce Kari koření
500 g Krůtí prsa
100 g Marmeláda meruňková
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rýže dlouhozrnná
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 508kJ
20% Sacharidy 72 g
26% Tuky 19 g
40% Sodík 791 mg
67% Bílkoviny 38 g

Rizoto s krůtími prsíčky a kapustou postup přípravy receptu:

1

Omyté krůtí maso nakrájíme na nudličky. V kastrole rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a oloupanou nasekanou cibuli. Vše opékáme ještě 5 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením a přilijeme 250 ml vývaru. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut.

2

Propláchnutou rýži vaříme ve 300 ml osolené vody 20 minut.

3

Zbylý vývar, marmeládu a citronovou šťávu uvedeme do varu. Přidáme omyté kapustové listy, podusíme asi 30 minut.

4

Slaninu nakrájíme na nudličky, opečeme, spolu s masem vmícháme do rýže. Kapustu necháme okapat, zachycenou tekutinu vlijeme do pokrmu a kapustu rozdělíme na talíře. Na listy kapusty upravíme rizoto a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept