Kachní prsa s pomerančovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa s pomerančovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30711 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
1 ks | Citrony |
600 g | Kachní prsa |
20 ml | Likér pomerančový |
1 ks | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 147,3mg |
Draslík | 596,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citrony, Máta, Pomeranče, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Likér pomerančový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Kůží dolů je opékáme na suché rozehřáté pánvi asi 7 minut dokřupava. Obrátíme a opékáme dalších 7 minut. |
2 | Vypečenou šťávu smícháme se šťávou z 1 pomeranče a likérem. Chvíli povaříme, vmícháme sladkou i zakysanou smetanu, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nastrouhanou citronovou kůru. |
3 | Kachní prsa nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme s omáčkou. Ozdobíme mátou a plátky citronu. |
4 | Vhodnou přílohou jsou špagety. |