Recept

Tagliatelle s krevetami a zeleninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30714
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
300 g Cuketa
150 g Krevety tygří - loupané
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Špenátový protlak mražený
2 kávová lžička Sůl
400 g Tagliatelle
5 polévková lžíce Víno bílé
4 l Voda pitná
1 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 003kJ
22% Sacharidy 81 g
12% Tuky 9 g
26% Sodík 513 mg
44% Bílkoviny 25 g

Tagliatelle s krevetami a zeleninou postup přípravy receptu:

1

V kastrole rozehřejeme lžíci oleje, přidáme oloupanou nasekanou cibuli s česnekem, necháme zesklovatět. Přidáme mražený špenát, zvolna zahříváme asi 10 minut.

2

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat.

3

Na 2 lžících oleje opékáme omyté, na plátky nakrájené cukety asi 3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme očištěné krevety, vše ještě krátce opečeme. Zalijeme 2 lžícemi vína.

4

Špenát rozmixujeme se zakysanou smetanou a vmícháme zbylé víno. Necháme přejít varem, podle chuti osolíme a opepříme.

5

Těstoviny upravíme na talíře spolu se špenátovým pyré, krevetami a cuketami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept